Teistsuguse nahavärviga on üürikorteri leidmine paras peavalu (9)

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürnikukandidaadi teistsugune välimus võib mõne üürileandja kõhklema panna. Pakistanist pärit tallinlasele on öeldud, et ei soovita üürida tema päritoluga inimesele, taanlane ja jaapanlane pole pidanud päritolu järgi eristavat kohtlemist taluma.
Üürnikukandidaadi teistsugune välimus võib mõne üürileandja kõhklema panna. Pakistanist pärit tallinlasele on öeldud, et ei soovita üürida tema päritoluga inimesele, taanlane ja jaapanlane pole pidanud päritolu järgi eristavat kohtlemist taluma. Foto: Sander Ilvest

Teise nahavärviga inimestel on Tallinnas tihti keeruline üürikorterit leida, kuigi vahel on nad valmis isegi rohkem maksma.

«Näiteks öeldi ühele Aafrikast pärit spetsialistile ära viimasel hetkel enne lepingu sõlmimist, kuigi hiljem rippus sama korteri üürikuulutus veel pikalt kinnisvaraportaalides üleval. Tihti öeldakse mujalt pärit üürisoovijatele otse ära, et välismaalased pole oodatud,» rääkis oma kogemusest TransferWise’i personalispetsialist Triin Sau.

Kui Eesti inimese kohta on igaühel võimalik väga lihtsalt veebist infot leida, siis välismaalase tausta on keerulisem uurida. Mõnes riigis on üürnikel tavaks võtta eelmiselt korteriperemehelt soovituskiri. Üürikodu otsijale on hea töökoht suur pluss, teinekord aga ei aita isegi see.

Parkistani päritolu Arsalan Wasi rääkis üürikorteri leidmiseks enam kui saja maakleri ja korteriomanikuga, aga neid, kes nõustuks kasvõi ainult vastama, oli väga vähe.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles