Koha kaotanud Volkswageni tegevjuht eitab heitmenäidupettusest teadmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni endine tegevjuht Martin Winterkorn, kellelt autofirma nõuab emissiooniskandaali eest kahjutasu.
Volkswageni endine tegevjuht Martin Winterkorn, kellelt autofirma nõuab emissiooniskandaali eest kahjutasu. Foto: SCANPIX

Endine Volkswageni tegevjuht Martin Winterkorn eitas neljapäevasel tunnistusel Saksamaa parlamendiuurimisel varasemaid teadmisi ettevõtte heitmenäidupettusest.

Winterkorn astus tegevjuhi kohalt tagasi 2015. aasta septembris mõned päevad peale uudise avaldamist Volkswageni petutarkvara olemasolust, öeldes et ei olnud sellest teadlik.

«Tegevjuhina ma võtsin poliitilise vastutuse,» ütles ta neljapäeval seadusandjatele. «Uskuge mind, see oli kõige raskem samm mu elus.»

Winterkorn ütles, et ei kommenteeri detaile, kuna tegemist on kriminaaljuurdlusega ning ei vastanud, millal täpselt ta petuskeemist teada sai.

Seni on USA esitanud süüdistuse kuuele Volkswageni tolle aja juhtivtöötajale. Saksamaa parlamendi uurimiskomisjon seati üles möödunud aasta juulis. Komisjoni eemärk on uurida, kas Saksamaa valitsus oli heitmenäitajate erinemisest teadlik.

Skandaal algas, kui Volkswagen tunnistas 2015. aasta septembris, et paigaldas 11 miljonisse autosse tarkvara, mis tuvastas, kui autot kontrolliti ja sellel ajal vähendas lämmastikuoksiidide heite hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles