Gazprom naasis mullu kolmandas kvartalis kasumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom.
Gazprom. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa energiakontsern Gazprom naasis möödunud aasta kolmandas kvartalis kasumisse tulenevalt rekordilisest nõudlusest Venemaa gaasi järele, teatas ettevõte neljapäeval.

Analüütikud olid aga prognoosinud ettevõttele paremat tulemust kui saavutatud puhaskasum 102,16 miljardit rubla ehk ligi 1,72 miljardit dollarit. Samas 2015. aastal teenis ettevõte kahjumit.

Analüütikute prognoosid erinesid ka oluliselt, kuna valuutakursid olid ebakindlad.

Gazprom teatas, et kaotas ligi 14,8 miljardit rubla ehk 249 miljonit dollarit vahetuskursi kõikumise tõttu võrreldes varasema aastaga.

Müük langes 3 protsenti 21,15 miljardile rublale, mis oli samuti alla turu ootusi.

Gazpromi nõudlus kasvas möödunud aastal rekordiliselt, eriti Euroopas, tulenevalt madalatest naftahindadest, mis omakorda mõjutasid gaasi hinda.

Gazpromi eksport Euroopasse ja Türki kasvas 2016. aastal 179,3 miljardi kuupmeetrini, teatas ettevõte varem, mis näitab, et olenemata poliitilistest pingetest on Euroopa valmis Venemaa gaasi ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles