Maailma suurima haridusettevõtte aktsia sukeldus sügavikku

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pearson müüb oma osaluse kirjastuses Penguin Random House. Pildil Penguini välja antud teosed Londoni kesklinna raamatukaupluses.
Pearson müüb oma osaluse kirjastuses Penguin Random House. Pildil Penguini välja antud teosed Londoni kesklinna raamatukaupluses. Foto: SCANPIX

USA haridusettevõtte Pearson aktsia hind on kukkunud NYSE börsi eelkauplemisel üle 27 protsendi, kirjutab The Guardian.

Pearsoni turuväärtusest on seega eelkauplemisel kadunud juba pea 2 miljardit dollarit.

Investorid on kabuhirmus põgenemas mitmel põhjusel. Nimelt vähenes Pearsoni käive koduturul eelmise aasta viimases kvartalis 30 protsenti ning firma avalikustas plaani, millega müüakse maha 47 protsendi suurune osalus maailma suurimast kirjastusest Penguin Random House. Juba eelmisel aastal oli ettevõte hoiatanud vähenevate kasumite eest ning kärpinud esimest korda pea veerand sajandi jooksul ka dividendimakseid.

Penguin Random House´i osaluse müügist loodab Pearson teenida umbes 1,5 miljardit dollarit, ühtlasi märgib see ettevõtte lahkumist kirjastusärist. Veel mõnda aega tagasi omas Pearson osalust ka väljaannetes Economist ja Financial Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles