Jaapan pakub maailmale uusi WC-poti kasutamise tähiseid – vaata, kas mõistad neid

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued WC-poti kasutamise tähised
Uued WC-poti kasutamise tähised Foto: sanitary-net.com

Jaapani kõrgtehnoloogiliste WC-pottide tootjad leppisid kokku uutes tualeti kasutamise tähiste standardites, et kogu maailm neist lõpuks ühtviisi aru saaks ja võimaldaks sügavas meelerahus keha kergendada.

Jaapani kõrgtehnoloogilised WC-potid on varustatud teatavasti selliste funktsioonidega nagu prilllaua ja kaane kontrollmehhanismid, loputusvee langemise tugevuse reguleerimine, esi- ja tagaosa bideed ning õhkkuivatus.

Seni kasutasid eri tootjad nende funktsioonide tähistamiseks ka kõik omanäolisi piktogramme ning riigi sanitaartehnika assotsiatsiooni hinnangul ajas see tarbijad segadusse, vahendab BBC.

Organisatsiooni liikmed leppisid nüüd kokku kaheksas uues märgis ning loodavad, et need aitavad klientidel meelerahu säilitades potte kasutada.

Foto: sanitary-net.com/

Uuteks tähisteks on: suur ja väike loputus, kaane tõstmine, prilllaua tõstmine, ventilaator, tagumiku puhastus, eespoolne puhastus, stopp.

Jaapanit külastavate turistide arv lööb aina uusi rekordeid ning aastal 2020 on meid ees ootmas Tokyo olümpiamängud. Assotsiatsiooni kuuluvad sellised kõrgtehnoloogiliste pottide tootmise gigandid nagu Toshiba, Panasonic ja Totot.

Allikas: Sanitary Net

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles