Tootsi tuulepargist võib saada Estonian Airi uus vaatus (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurim tuuleenergiat tootev eraettevõte Nelja Energia grupp on võtnud võitluses riigi ebaõiglase korralduse vastu appi endise õiguskantsleri ja vandeadvokaadi Allar Jõksi.
Suurim tuuleenergiat tootev eraettevõte Nelja Energia grupp on võtnud võitluses riigi ebaõiglase korralduse vastu appi endise õiguskantsleri ja vandeadvokaadi Allar Jõksi. Foto: Sander Ilvest

Riigi otsus eraldada Tootsi tuulepark Eesti Energiale on toonud kaasa pöördumise Euroopa Komisjoni poole ning kohtusse on läinud terve hulk tuuleenergia ettevõtteid, kes nõuavad otsuse tühistamist. Suurimat tuuleenergia tootjat esindava Allar Jõksi sõnul võib seda juba lugeda pretsedenti loovaks sammuks.

«Sellise argumentatsiooni ja suurusjärguga vaidlust ei ole Eestis varem olnud,» rääkis Soraineni advokaadibüroo vandeadvokaat Allar Jõks, kes esindab vaidluses riigiga Nelja Energiat ja selle tütarettevõtteid VV Tuulepargid, Aseri Tuulepark, Pakri Tuulepargid ja Hanila Tuulepargid. Suurusjärgu all peab Jõks silmas just summat - kuni 15 miljonit eurot -, mille ulatuses on tuuleenergia ettevõtete hinnangul andnud riik Tootsi Suursoo eraldamisel Eesti Energiale riigiabi.

Kuigi rahandusminister Sven Sester on seni oma vastustes nii tuuleenergia liidule kui ka riigikogu liikme Artur Talviku arupärimisele öelnud, et Tootsi Suursoo ala eraldamine Eesti Energiale on toimunud kooskõlas kõigi kehtivate õigusaktidega ja selle näol ei ole tegemist riigiabi andmisega, on tuuleenergia ettevõtjad teisel arvamusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles