Citadele siseneb Eestis eraklienditurule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citadele pank
Citadele pank Foto: BNS

Senini peamiselt äriklientidele suunatud Läti peakontoriga Citadele Banka Eesti filiaal alustab käesoleval aastal ka ulatuslikumalt eraklientide teenindamist.

«Kui seni on Citadele pank Eestis tegevuse suunanud peamiselt äripangandusele, rõhuga just väike- ja keskmise suurusega ettevõtete finantseerimisele, siis nüüd planeerime laiendada nii sihtrühma kui tooteportfelli ning oleme valmis vastu võtma universaalpanga väljakutse,» ütles Citadele Eesti filiaali juhataja Sofia Kirsimaa pressiteate vahendusel.

Esialgu on pangal plaanis viia oma tehniline võimekus teiste Eestis eraklientide teenindamisele suunatud pankade tasemele, ütles Citadele turunduse projektijuht Helen Saks BNS-ile. Tema sõnul peaks see märtsiks valmis saama, misjärel tuleb pank välja ulatuslikemate pakkumistega eraklientidele, nagu erinevad kaardid, laenuteenused, hoiused ja muu kodupangaga kaasnev.

Muudatuste eelselt kolis Citadele ja OÜ Citadele Leasing & Factoring oma Tallinna peakontori Roosikrantsi tänavalt Kadrioru Ärikeskusesse aadressil Narva maantee 63/1; ettevõte avas uues kontoris ka oma esimese sularahaautomaadi Eestis. Panga kontor ja klienditeenindus asuvad keskuse South tiiva kahel korrusel.

Citadele pank suurendas 2016. aastal laenuportfelli ning hoiuste mahtu, jätkas aktiivset ettevõtete ja eraisikute finantseerimist kõigis kolmes Balti riigis.

AS Citadele banka filiaal Eestis, Citadele pank pakub finatsteenuseid arvelduskontodest ja maksekaartidest kuni ärilaenude ning investeeringuteni alates 2010. aastast. AS Citadele banka Eesti filiaal ja tütarettevõte OÜ Citadele Leasing & Factoring kuuluvad Citadele gruppi.

Citadele grupi peakontor asub Riias ning tütarettevõtted asuvad Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis. Citadele panga aktsionärideks on rahvusvaheline investorite rühm. Suurim aktsionär on Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD), millele kuulub 25 protsenti miinus üks aktsia, ülejäänud 75 protsenti pluss üks aktsia kuulub rahvusvahelisi investoreid esindavale ettevõttele Ripplewood Advisors LLC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles