Davosi meestel jalad õhus

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa presidendikandidaat Marine Le Pen
Prantsusmaa presidendikandidaat Marine Le Pen Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Scanpix

Ajast, kui maailma poliit- ja majanduseliit viimati Šveitsi mägikuurordis Davosis kokku sai, on juhtunud risti vastupidine, mida kokkusaanud arvasid juhtuvat.

Ei saanud Hillary Clinton USA presidendiks ning britid hääletasid end Euroopa Liidust välja, kirjutab Äripäev.

Homme algava foorumi viimasel päeval ehk reedel vannutatakse USAs presidendi ametisse Donald Trump, kes koos Brexiti eestvedajate ja Prantsusmaal tugeva toetusega Rahvusrinde juhi Marine Le Peniga lubab risti vastupidist kurssi kui see, mida «Davosi mehed» varsti pea viis aastakümmet Maailma Majandusfoorumil (WEF) on esindanud.

Need liidrid on võimule saanud või võimule pürgimas ühiskonna selle osa toel, kes on jäänud globaliseerumise, vabakaubanduse ja tehnoloogia võidukäigus elu hammasrataste vahele.

«Arvan, et sel aastal on Maailma Majandusfoorumil suurem tähtsus kui kunagi varem,» ütles agentuurile Bloomberg Rahvusvahelise Kaubanduskoja juht John Danilovich. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles