Lõuna-Korea prokuratuur taotleb Samsungi aseesimehe vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Jae-Yong
Lee Jae-Yong Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea prokuratuur taotleb kohtult tehnoloogiahiiu Samsung aseesimehe ning esimehe poja Lee Jae-Yongi kinnipidamist seoses poliitskandaaliga, mille tagajärjel käivitati presidendi tagandamismenetlus.

Skandaali uurivate prokuröride teatel esitasid nad Souli kohtule taotluse väljastada korraldus Lee vahistamiseks. Möödunud nädala neljapäeval ja reedel küsitlesid prokurörid teda kokku 22 tundi.

Kui kohus taotluse rahuldab, siis saab Leest esimene Samsungi tippjuht, kes on skandaali raames vahi alla võetud.

Prokuratuur süüdistab 64-aastast presidenti Park Geun-Hyed ja tema usaldusisikut Choi Soon-Sili Lõuna-Korea juhtivfirmadelt enam kui 60 miljoni dollari väljapressimises vabaühendustele. Saadud summasid kasutas Choi väidetavalt isikliku kasu saamiseks. Lisaks olevat ta osalenud ka poliitilises otsustusprotsessis, kuigi tal puudub valitsuses ametlik roll.

Samsung oli kõnealuste vabaühenduste suurim doonor ning väidetavalt maksis firma Choile miljoneid eurosid, et see saaks rahastada oma tütre ratsasporti Saksamaal.

Leed süüdistatakse Choile raha maksmise otsuste heakskiitmises. Väidetavalt üritas ettevõtte seekaudu saada poliitilisi teeneid. Lee ütles varasemal parlamendiistungil, et ta ei otsinud vastutasuks mingit eeliskohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles