SEB grupi tegevjuht Annika Falkengren lahkub juuliks ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Falkengren
Annika Falkengren Foto: SCANPIX

Rootsi SEB kontserni tegevjuht ja president Annika Falkengren, kes on töötanud SEB-is 30 aastat, millest 11 aastat tegevjuhina, on panga nõukogule teatanud, et lahkub juuliks ametist; nõukogu on alustanud uue tegevjuhi otsimist.

Annika Falkengren jätab endast maha tugeva ja stabiilse panga, millel on tugev finantspositsioon ja kasvav kliendibaas, ütles SEB nõukogu esimees Marcus Wallenberg pressiteate vahendusel. «Nõukogu nimel ma tahan Annikat tänada tema aastatepikkuse suure panuse eest SEB-sse.»

«Olen oma terve karjääri veetnud SEB-s. See on olnud suurepärane teekond koos klientide ja kolleegidega. Pärast paljusid aastaid SEB juhirollis ei olnud kerge otsustada uue karjääri ja uue rolli kasuks. Samas ma olen jõudnud järeldusele, et praegu on õige hetk,» märkis Falkengren.

Falkengren liitub veel 2017. aastal juhtivpartnerina Šveitsi varahaldusettevõttega Lombard Odier Group, mis tegutseb peamiselt väljaspool SEB koduturge. Ta lahkub SEB-st hiljemat käesoleva aasta juuliks.

«Nõukogu algatab nüüd uue presidendi ja tegevjuhi otsimise protsessi, eesmärgiga tagada sujuv juhtkonna vahetus. Möödunud aasta majandustulemused avalikustatakse 1. veebruaril, nagu varasemalt teatatud. Tänane sõnum on seotud vaid Annika Falkengreni otsusega SEB-st lahkuda. Me oleme jätkuvalt pühendunud praegusele äriplaanile ja finantseesmärkidele,» märkis Wallenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles