Riito võlausaldajate nimekirja ümbritseb saladuseloor

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio ehitusega seotud Riito Ehituse Soo 1 ehitusplats.
Facio ehitusega seotud Riito Ehituse Soo 1 ehitusplats. Foto: Mihkel Maripuu

Raskustes Riito rõhutab võlausaldajatele läkitatud saneerimiskavas, et kui firma pankrotti läheb, saavad allhankijad veel vähem raha kätte, samas jääb varjatuks, kes täpselt need võlausaldajad on.

Detsembris algatatud Riito saneerimismenetluses on nüüd teele läinud saneerimiskava, mis võtab Riito majandusseisu üksipulgi lahti, vahendab Äripäev. Küll aga ei mõista konkurendist ehitusfirma Bauschmidti saneerimisnõustaja ja vandeadvokaat Veli Kraavi, miks jääb samas varjatuks, kes on Riito võlausaldajad.

Riito saneerimisnõustaja, vandeadvokaadi Veikko Toomere sõnul rikuks ta nimekirja avaldades aga võlausaldajate privaatsust ning ainus, mis ta soostus avaldama, on see, et suurimate võlausaldajate seas ei ole krediidiasutusi või eraisikuid, ainult alltöövõtjad. 

Bauschmidti saneerimisel aitav Veli Kraavi suhtumine on teine: «Mis saladus see ikka on, mina pole seda oma praktikas saladuses hoidnud.»

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles