Tegin põneva investeeringu (3)

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: .

Olen pärast jaanuari alguses tehtud elu esimesi aktsiaoste kibelenud kohe ka järgmisi tegema, aga hoian end siiski tagasi, et mitte osutuda selliseks, kes tipust ostab ja madalalt müüb.

Üritasin mitu päeva Tallinna börsilt Harju Elektrit õngitseda, aga ei õnnestunud selle hinnaga, mida olin valmis välja käima. Jäin Harju Elektriga natuke hiljaks ja see maksis kohe kätte. Mitme suure tellimuse saamisest teatanud ettevõtte aktsia on viimastel päevadel pidevas tõusus.

Otsustasin praegu, et ootan ja vaatan mõnda aega, mis edasi juhtuma hakkab. Võib-olla saabub lähinädalatel paremaid ostukohti. Sama pilguga olen jälginud ka LHVd, mis tundub perspektiivikas ja mida tahaksin osta, aga mitte praeguse hinnaga.

Kodubörsi aktsiate asemel tegin sel nädalal hoopis ühe investeeringu maailma teise otsa, mille kavatsen jätta pikaajalisemaks. Ostsin pärast pikka kaalumist 26 osakut fondist Deutsche X-trackers MSCI Japan Hedged Equity (ETF) hinnaga 35,89 eurot tükk. Börsil kaubeldav fond on muuhulgas investeerinud ka näiteks Toyota, Mitsubishi ja Honda aktsiatesse. Fondi viie aasta keskmine tootlus on 15,87 protsenti ja praegu tundub, et suund on ülespoole. Maksin osakute eest kokku 946 eurot ja 81 senti ning teenustasu 13 eurot ja 71 senti.

Sain Jaapani kohta mitmelt asjatundjalt soovitusi, sellepärast sinna kanti piiluma hakkasingi. Tõsi, Jaapani majandus on küll pikalt seisnud nagu Eesti omagi, elanikkond vananeb, palgad ei kasva. Jaapani peaminister Shinzō Abe räägib aga juba mõnda aega majanduse elavdamisest ning on välja mõelnud ka Abenomicsi nime all tuntud programmi majanduse käima tõmbamiseks. Mingi mõju on sellel juba olnud ja selleks aastaks oodatakse Jaapani majanduse 1,5-protsendilist kasvu, mida on veidi rohkem kui mullu. Olen igal juhul praegu lootusrikas ja põnevil Jaapani arengu suhtes.

Jaanuari alguses ostetud Merko ja Tallinna Vesi on mõlemad veidi tõusnud, aga loomulikult on vaid veidi rohkem kui nädala pealt vara mingeid järeldusi teha. Mis rõõmustab, on see, et Merko teatas vahepeal 11-miljonilise lepingu saamisest Vilniusesse kortermajade ehitamiseks.

FAKTIKAST

Investor Mari portfell praegu

81 Merko Ehituse aktsiat, hinnaga 9,21 tk, teenustasu 4,49.

54 Tallinna Vee aktsiat, hinnaga 13,8 tk, teenustasu 4,49.

26 Jaapani indeksfondi osakut, hinnaga 35,89 tk, teenustasu 13,71.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles