Hea aasta teinud Eften maksab 12,2 miljonit eurot dividende (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Efteni kolm kinnisvarafondi teenisid mullu 29,2 miljonit eurot puhaskasumit ja dividende plaanitakse kevadel maksta 12,2 miljonit eurot. 

«Möödunud aasta oli läbi senise ajaloo meie kõigi kolme kinnisvarafondi parim majandusaasta. Headele tulemuste saavutamisele aitas kaasa nii varade efektiivne majandamine kui ka üldine ärikinnisvara hinnataseme tõus ehk tootlusmäärade langus,» ütles Eften Capitali tegevjuht ning kinnisvarafondide juht Viljar Arakas.

Ta lisas, et võib julgelt öelda, et Balti ärikinnisvaraturg on 2009. aasta majanduskriisist taastunud ja jõudnud «uuele normaalsusele». Edasisi arenguid on raskem hinnata olukorras, kus ärikinnisvarahinnad on globaalselt teinud viimasel viiel aastal väga tugeva tõusu, ning USA Föderaalreserv on esimese peamise keskpangana asunud intressimäärasid tõstma, lisas Arakas. 

Kui vaadata kolme Efteni kinnisvarafondi koondina, siis fondide summaarne varade maht oli aastavahetuse seisuga 492 miljonit eurot, kasvades aastaga peaaegu 50 protsenti, teatas Eften kodulehel. 

Fondide kogu omakapitali maht oli 232 miljonit eurot ning puhaskasum kokku 29,2 miljonit võrreldes 16,5 miljoniga 2015. aastal.

Arakase sõnul on fond investeerimistegevuse lõpetanud ja keskendub varade hoidmisele. 2017. aastal plaanib fond jätkata väljumist väiksematest investeeringutest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles