Uute autode liisimine tegi mullu hoogsa hüppe

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

2016. aasta üheksa esimese kuu tulemuste põhjal kasvas uute autode liisimine Eestis 19,2 protsenti. 

«Täpsed numbrid on veel kokku löömata, ent suure tõenäosusega räägime aasta varasemaga võrreldes 2016. aastal väljastatud sõiduautode varaklassi mahu 20 protsendilist liisingu kasvust,» selgitas tõdeb DNB liisingu juht Jaan Liitmäe.

Uute autode müük ja nende finantseerimise mahud on tugevas seoses elanike majandusliku kindlustundega. «Eestlased on sõiduautode liisingfinantseerimise kasvu vaadates tuleviku osas jätkuvalt optimistlikud. Kasvanud on tarbijate huvi just lühema perioodiga liisingute vastu,» lisas Liitmäe.

Automüüjate liidu statistika kohaselt on Eesti kõrgeima liisingu kasutamise osakaaluga turg maailmas. 2015. aastal moodustas uute liisingute maht 4,5 protsenti Eesti SKP-st. Mujal Euroopas liisingfinantseerimises suure osakaalu moodustavad IT seadmed on Eestis siiani väheolulised. Suurima varaklassi moodustavadki meil sõiduautod (45 protsenti), masinad ja seadmed (31 protsenti) ning kommertssõidukid (21 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles