Ebaseadusliku huuletubakaäri algatas Krachtide pere

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huuletubakas
Huuletubakas Foto: SCANPIX

Tuntud äritegelaste Argos ja Kersti Krachti lahutusejärgses kakluses paljastus Krachtide pere üllatav osalemise ebaseaduslikus huuletubakaäris.

Krachtide poeg Akis Kracht esitas juba 2012. aasta suvel riigiprokuratuurile kuriteoteate, milles kirjeldas üksikasjalikult huuletubakaäri algusaega, kuidas äri võtsid ühel hetkel üle tema isa ja õde ning et 2010. aasta lõpust oli see endise kapoka Aare Vainu koordineerida, kirjutab Äripäev.

Toona see info uurimisasutuste huvi ei pälvinud, sest tegemist oli väärteo korras karistatava teoga ja riigiprokuratuuri hinnangul puudus kriminaalmenetluse alustamiseks alus.

Mais 2015 jõustusid aga tubakaseaduse muudatused ning suures koguses huuletubaka käitlemine muutus kriminaalkuriteoks.

Kui maksu- ja tolliamet algatas sama aasta sügisel kriminaalasja Vainu ja kaasosaliste huuletubakaäri uurimiseks, otsiti välja ka Akis Krachti mitu aastat vana kuriteoteade, mis praegu on leitav huuletubakaäri kohtutoimikute vahelt. Loe edasi Äripäevast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles