India suurimas konglomeraadis vallandus võimuvõitlus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cyrus Mistryst sai Tata esimene juht väljaspool Tata perekonda 2012. aastal, pärast kaks aastat kestnud otsinguid.
Cyrus Mistryst sai Tata esimene juht väljaspool Tata perekonda 2012. aastal, pärast kaks aastat kestnud otsinguid. Foto: Foto: Amit Dave / Reuters / Scanpix

India suurima konglomeraadi Tata Groupi nõukogu esimees Cyrus Mistry, kes vallandati juba 24. oktoobril, otsustas mitte kuuletuda ning palus kohtul Tata juhtimine üle võtta, asendades selle nõukogu.

Seejärel hakkas omanik Mistryt tagasi kutsuma Tata Groupi tütarettevõtte nõukogu esimehe kohtadelt. Lisaks teatas grupp detsembri lõpus, et esitab Mistryle süüdistuse konfidentsiaalsuse rikkumises. Uudisteagentuuri AFP teatel oli nõukogu esimees edastanud tundlikku informatsiooni ettevõtetele, mille omanik on Mistry perekond või mida nad kontrollivad.

Tata Groupi omanik, holdingfirma Tata Sons kutsus 6. veebruariks kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku, et lüüa Mistry minema ka selle nõukogust.

«Kahju, et võitlus on läinud nii kaugele, et perekonnal, kellele kuulub 18,5 protsenti India suurimast holdingfirmast, ei ole enam esindajat nõukogus,» ütles Bloombergile konsultatsioonifirma InGovern Research Services asutaja Shriram Subramanian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles