Peterburi võimud tahavad ehituspiiranguid leevendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd Peterburis Jaani kiriku avamise eel.
Teetööd Peterburis Jaani kiriku avamise eel. Foto: Raigo Pajula

Peterburi võimud tahavad tühistada ranged piirangud, mis segavad UNESCO kultuuripärandisse kantud linnas uusehitiste rajamist, kuid ajaloo kaitsjad kardavad, et siis ei kaitse ahnete kinnisvaarendajate pealetungi eest enam miski.

Venemaa põhjapealinna Peterburi keskus meenutab neil päevil kohati suurt ehitustandrit: töö käib tänavatel, fassaadide kallal ja majade sees. kuid mitte igal pool ei saa kasutada selle kohta isegi ligilähedaselt mõistet «restaureerima», vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Maja, mis purustati blokaadi ajal ning ehitati hiljem uuesti üles, lammutatakse praegu meie ajal täiesti häbematult, küüniliselt, kogu linna silme all maha, lubatakse, et fassaad säilitatakse. Muidugi fassaad säilitatakse, kuuleme neist fassaadidest kogu aeg,» rääkis Venemaa teeneline näitleja Aleksei Devotšenko.

Viimaste aastate jooksul on uusehitajatele jäänud ette juba 150 hoonet, seda hoolimata sellest, et seadus tagab neile pea sajaprotsendilise kaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles