Trichet: intressid võivad tõusta juba tuleval kuul

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Jean Claude Trichet.
Euroopa Keskpanga president Jean Claude Trichet. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet tunnistas täna, et kuigi seekord jäeti intressimäärad muutmata, võib see üha suureneva inflatsioonisurvega võitlemiseks toimuda juba järgmisel kuul.

«Intressimäärde tõstmine järgmisel kogunemisel on võimalik,» lausus Trichet keskpanga nõukogu seekordset otsust kommenteerides, millega baasintress jäi edasi rekordmadalale 1 protsendi tasemele, vahendab Bloomberg.  Trichet tõdes, et surve intresside tõstmiseks on olemas, kuid kui see teoks saab, ei tähenda ühekordne intressikergitus veel seda, et algaks kergituste jada.

Ühelt poolt sunnib keskpanga seatud 2 protsendi piirist ülespoole kerkinud inflatsiooninäitaja keskpanka intressimäära kergitamisega raha juurdevoolu ohjeldama. Teisalt võivad aga kerkivad intressid eurotsooni võlakirjaturul valitsevaid pingeid veelgi suurendada.

Trichet sõnavõtt tugevdas eurot enam kui 0,9 protsenti 1,3950 dollarini.

«Aprillis intressmäärasid tõenäoliselt kergitatakse, kui just märtsi lõpus toimuva ELi kohtumise tulemused ei ole väga suur pettumus. Kui see peaks juhtuma, siis ootab keskpank intresside tõstmisega hilissuveni,» lausus Bloombergile UniCredit Groupi analüütik Marco Valli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles