Aasta algus on kasvatanud passi taotlejate järjekordi (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sellest aastast on võimalik taotleda passi, mis kehtib 10 aastat. Passi taotlejal tuleks aga arvestada, et teenindussaalides on seetõttu ka pikemad järjekorrad.

«Teenindajad on märganud väikest kasvu teenindussaalides,» kommenteeris politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik. Ta lisas, et kui tavapäraselt on olnud detsembrikuus ID-kaardi ja passi taotlejaid rohkem, siis möödunud detsembris oli neid vähem.

Pikemad järjekorrad ei ole aga mõjunud ooteajale. «Paljud teevad ka komplekstaotlusi, kus siis saab nii passi kui ka ID-kaarti koos taotleda,» sõnas Kuik ja lisas, et kaks dokumenti korraga teha on kokkuvõttes soodsam kui neid eraldi teha.

Kel pole mahti teenindussaali järjekorras oodata, on võimalik ka aeg broneerida internetis. «Hästi palju saab tegelikult internetis ära teha,» märkis Kuik ja mainis, et neil, kel juba sõrmejäljed varem tehtud, võib tänu eeltööle internetis teenindussaalis kohapeal kuluda vaid mõni minut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles