Omniva: haldusreform muudab kuni miljon aadressi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Omniva kaubamärki kasutava riikliku logistikafirma Eesti Post andmetel toob haldusreform kaasa kuni miljoni aadressi muutmise ja omavalitsuste ühinedes hakkab postiindeks kandma senisest olulisemat rolli.

«Praegu on haldusreformi teemas veel mitmeid küsimusi õhus, kuid selge on nii palju, et maa-ameti hinnangul võib tulla kuni miljoni aadressi muutmine ja see tähendab oluliselt suuremat koormust ka infosüsteemidele,» ütles Omniva pressiesindaja Mattias Kõiv neljapäeval BNSile.

Ta lisas, et kindlasti suureneb sel perioodil märgatavalt ka käsitsi muudetavate ja parandamist vajavate aadresside hulk.

Kõiv kinnitas, et olenemata sellest, kui suurt segadust muudatused esialgu võivad tekitada, siis korrektselt adresseeritud pakid ja kirjad viib Omniva ikka saajateni kohale. «Kuna mitmed vallad liituvad ning tekib päris mitmeid juhtumeid, kus samas vallas on kaks samanimelist küla ning talu, siis seda olulisemat rolli hakkab kandma postiindeks ehk sihtnumber,» sõnas ta.

Omniva pressiesindaja sõnul võivad mõnel juhul muutuda ka aadresside postiindeksid. «Oluline on, et koostöös siseministeeriumi ning kohalike omavalitsustega saaksime uute omavalitsuste aadresside ja postiindeksite süsteemid korrastatud,» ütles Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles