Nordea suurendas oma haaret laenuturul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank
Nordea Pank Foto: Toomas Huik

Finantsinspektsiooni andmetest selgub, et möödunud aasta jooksul on oma turuosa lenude turul kasvatanud Nordea Pank, kuid Swedbanki, Sampo Panga ja SEB Panga osa on veidi kahanenud.

Kui arvestusest välja jätta teistele finantsasutustele antud hoiused, on oma osa hoiuste turul aastaga kasvatanud Sampo Pank, kahanenud on Swedbanki ja Nordea osa. SEB Panga osa püsis samas suurusjärgus.

Finantsinspektsioonile esitatud aruannete põhjal oli aastavahetusel Eesti pankade ja välispankade Eesti filiaalide bilansis laene kokku 14,65 miljardit eurot ehk 5,8 miljarit eurot vähem kui 2009. aasta lõpul. Sellest enim, 6,37 miljardit eurot kuulus Swedbankile, mis moodustas 43,5 protsenti pankade antud laenude üldmahust. Turuosalt teisele kohale jäi SEB Pank 3,22 miljardi euro ehk 22 protsendiga. Nordea osa laenude turul oli 16,6 protsenti 2,43 miljardi euroga ja Sampo Panga osa 9,9 protsenti 1,454 miljardi euroga. 2009. aasta lõpul oli Swedbanki osa 44 protsenti, SEB Panga osa 23,7 protsenti, Nordea Panga osa 14,3 protsenti ja Sampo pangal 11 protsenti.

Väljaspoolt teisi panku kaasatud hoiuseid oli pankade bilanssides möödunud aasta lõpul kokku 10,6 miljardi euro jagu ehk 4,8 protsendi võrra rohkem kui aasta varem. Swedbankil oli sellest 4,75 miljardit eurot ehk 44,8 protsenti. Teisele kohale jäi SEB Pank 2,18 miljardi euro ehk 20,6 protsendiga. Sampo Panga osa oli 16,1 protsenti ehk 1,7 miljardit eurot, Nordeal 7,2 protsenti ehk 0,76 miljardit eurot. 2009. aasta lõpul oli Swedbanki osa oli 47 protsenti, SEB Panga osa 20,6 protsenti, Sampo pangal 14,6 protsenti ja Nordea Pangal 8,3 protsenti.

Andmed sisaldavad Eesti krediidiasutuste välisriikides asuvate filiaalide andmeid, kuid ei sisalda Eestis või välisriikides asuvate tütarettevõtjate andmeid. Laenude hulgas on ka pankadele antudud laenud ja teistesse krediidiasutustesse paigutatud pikemaajalised hoiused. Esitatud andmed hoiuste kohta ei hõlma pankade hoiuseid ega nendelt saadud laene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles