Le Pen soovib Prantsusmaal euro kaotada (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusrinde liider Marine Le Pen.
Rahvusrinde liider Marine Le Pen. Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/SCANPIX

Prantsuse presidendikandidaadi Marine Le Peni sõnul võib Prantsusmaa loobuda eurost ja naasta rahvusvääringu ning valuutakorvi ECU juurde, kui ta peaks võitma eelseisvad presidendivalimised, edastas eile BBC.

Presidendikandidaadi sõnul peaks euroala riigid naasma valuutakorvi ECU (European Currency Unit) juurde, mis oli käibel Euroopa Liidus enne euro kasutuselevõttu 1999. aastal. ECU loodi ühenduse tollaste liikmesriikide valuutade põhjal ning seda kasutati arveldusliku koondühikuna.

Le Pen on varasemalt korduvalt öelnud, et soovib Prantsusmaa eurotsoonist lahkumist ning riigis frangi taaskehtestamist. Nüüdses avalduses laiendas ta oma varasemat nägemust.

«ECU oli kasutusel paralleelselt rahvusvääringutega. Rahvusvääringu olemasolu paralleelselt ühisvääringuga ei mõjuta mingil viisil prantslaste eluolu,» selgitas ta.

Le Peni rahandusnõunik selgitas BBC-le, et kui Rahvusrinne peaks valimised võitma, arutatakse põhjalikult rahvusvääringu frangi juurde naasmist.

Immigratsiooni- ja EL-i vaenulik Rahvusrinne kogus mullu oktoobris kohalike omavalitsuste valimistel 27 protsenti häältest.

Prantsuse presidendivalimiste esimene voor toimub 23. aprilli ja teine 7. mail.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles