EAS meelitab suurinvestoreid kolme miljoni euroga (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam, Tallinn, 28.04.2015
EASi programmi Work in Estonia tutvustus Tallinna lennujaamas
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinna lennujaam, Tallinn, 28.04.2015 EASi programmi Work in Estonia tutvustus Tallinna lennujaamas FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas taotluste vastuvõtu suurinvestori toetuse jaoks, millega toetatakse uute, suuremahuliste tootmisinvesteeringute tegemist Eestis, sealhulgas tootmisüksuste loomist ja tehnoloogia soetamist.

Eesti Vabariigi valitsus on 2017. aasta riigieelarvest eraldanud toetusmeetmele kokku kolm miljonit eurot.

Toetust on võimalik taotleda summas üks kuni kolm miljonit eurot. Teostatava investeeringu minimaalne kogumaht on 10 miljonit eurot. Toetust saab taotleda Eesti äriregistrisse kantud äriühing, kelle enda, emaettevõtte või kontserni, kuhu ta kuulub, käive eelmisel majandusaastal oli vähemalt 100 miljonit eurot.

«Suurinvestori toetuse kaudu soovitakse mõjutada eelkõige selliseid välisinvestoreid, kes on valimas investeeringute tegemisel Eesti ja mõne teise riigi vahel ning aidata Eestil võrreldes naaberriikidega välisinvesteeringute maaletoomises konkurentsis püsida,» ütles EASi juhatuse liige Indrek Kaju.

EASi suurinvestori toetusmeetme eesmärgiks on meelitada Eestisse investeeringuid tehnoloogiamahukasse tööstusesse, mis aitab Eestil rahvusvahelisel tasandil tõusta väärtusahelas kõrgemale ja sellega luua ka suurema lisandväärtusega töökohti. Ettevõtte või tema algatatava projekti tegevusala peab kuuluma töötleva tööstuse tegevusvaldkonda ning toetatakse materiaalse ja immateriaalse põhivara soetamist.

Alates tänasest, 5. jaanuarist, saab toetuse taotlusi esitada aasta vältel jooksvalt. Enne taotluse esitamist peab taotleja läbima eelnõustamise EASi välisinvesteeringute keskuse esindaja juures.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles