Leedo hinnangul on nõuded Saarte Liinidega tasaarveldatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo (esiplaanil)
Vjatšeslav Leedo (esiplaanil) Foto: Tairo Luter

Vjatšeslav Leedole kuuluv Väinamere Liinid OÜ leiab, et on Saarte Liinidega nõuded tasaarveldanud, kirjutab Saarte Hääl.

«AS-i Saarte Liinid väidetav nõue on Väinamere Liinid OÜ, mitte parvlaeva St. Ola omanikfirma OÜ St.Ola Maritime vastu. Seetõttu on juba ainuüksi teise äriühingu vara arestimine täiesti põhjendamatu,» kommenteeris ettevõte Saarte Häälele.

Nii St.Ola Maritime kui Väinamere Liinid OÜ kuuluvad läbi firmade Vjatšeslav Leedole.

Ettevõtte sõnul on hoopis Saarte Liinid neile võlgu ja seda suurema summa ulatuses, kui on nõudeid Saarte Liinidel nende vastu.

«Väinamere Liinid esitas möödunud aastal nõuded Saarte Liinide vastu, kuna sadamate haldaja jättis täitmata sadamateenuste osutamise lepingust tulenevad kohustused. Sellest tulenevalt kandis Väinamere Liinid vedajana olulist kahju. Saarte Liinid pole aga võlgnevusi tasunud ja Väinamere Liinide nõuded ületavad AS-i Saarte Liinid nõudeid. Seetõttu ei ole Väinamere Liinid OÜ-l võlgnevust AS-i Saarte Liinid ees, kuna vastastikused nõuded on Väinamere Liinide poolt tasaarvestatud,» teatas ettevõte.

Väinamere Liinide sõnul ei täida majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) nende kui varasema operaatoriga sõlmitud suursaarte sõitjateveo avaliku teenindamise lepingut ja viivitab ühistransporditoetuse maksmisega.

«Kuigi ministeeriumil puudub õiguslik alus väljamaksete tegemisest keeldumiseks, ei ole ministeerium tänaseni varasemale operaatorile 297 000 euro suurust kohustust täitnud, millele lisanduvad viivised. Riigile osutatud reisijateveo teenuse eest ühistransporditoetuse maksmise tähtaeg oli seejuures juba 20. oktoobril 2016,» ütles ettevõte.

Riigi sadamaid haldaval AS-il Saarte Liinid on Vjatšeslav Leedo ettevõtetelt Saaremaa Laevakompanii ja Väinemere Liinid jäänud sadamatasudena saamata ligikaudu miljon eurot.

Maakonnaleht Saarte Hääl kuulub Vjatšeslav Leedole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles