Sõõrumaa sai riigilt magusa lepingu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Urmas Sõõrumaa sõlmis kopsaka rendilepingu.
Ettevõtja Urmas Sõõrumaa sõlmis kopsaka rendilepingu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kaitseministeerium sõlmis ettevõtja Urmas Sõõrumaa firmaga ESS Kinnisvara kümneks aastaks 4,5 miljoni euro suuruse rendilepingu Tallinnas Järve tänaval asuvale kompleksile. 

Hoonetes hakkavad tegutsema kaitseinvesteeringute keskus ning kaitseväe tervisekeskus koos keskapteegiga.

«Kaitseministeerium rendib Järve 34a hoonete kompleksi ESS Kinnisvara OÜ-lt. Rendileping on sõlmitud üheksaks aastaks ja 11 kuuks hinnaga 12,54 eurot ruutmeetri eest. Kompleksi kuulub kaks hoonet, kokku umbes 3000 ruutmeetrit,» ütles kaitseinvesteeringute keskuse pressiesindaja Ingrid Mühling BNSile.

Ta rääkis, et lisaks kaitseinvesteeringute keskusele kolib lähikuudel hoonetesse ka Kaitseväe tervisekeskus koos keskapteegiga.

Hoonete leidmiseks korraldas ministeerium konkursi. «Järve 34a kompleks osutus kõige sobilikumaks, kuna hooned peavad vastama nii riigisaladuse kaitset kindlustavatele turvanõuetele kui ka tervishoiuasutusele ning ravimite hoidmisele esitatavatele turvanõuetele,» ütles Mühling.

Jaanuaris alustas tööd Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK), mis hakkab toetama kaitseministeeriumi ja kaitseväge riigihangete läbiviimisel ja kinnisvara haldamisel. RKIK hakkab korraldama kaitseministeeriumi ja kaitseväe riigihankeid eeldatava maksumusega alates 10 000 eurot.

Kui seni tegelesid hangetega ministeerium, kaitsevägi ja teised valitsemisala asutused eraldi, siis uus asutus koondab erialaekspertiisi, teadmised ja rahalise ressursi ühte kohta.

ESS Kinnisvara teenis 2015. aastal 973 000 eurot puhaskasumit, firma varade maht oli tunamullu 5,2 miljonit eurot. Ettevõtte üks olulisemaid varasid ongi Järve tänava kompleks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles