Kaubamaja prognoos uueks aastaks: palgakasv jääb ja kiireneb

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Laugus
Erkki Laugus Foto: Tairo Lutter

Alanud aastast mõtiskledes märkis Kaubamaja tegevdirektori Erkki Laugus,  et palgasurve ilmselt säilib ja teatud valdkondades veel ka suureneb. Samas ei saa palgakasv tulla lõputult ettevõtete kasumite arvelt.

Majanduse osas üldiselt ootab ta pigem stabiilse keskkonna jätkumist. «Usutavasti jääb ka majanduskasv siiski mõõdukalt positiivseks,» märkis Laugus.

«Oluline on, et uue valitsuse sammud nii maksude, kui üldise majanduskeskkonna osas oleksid positiivse mõjuga.  Muudatused maksudes, mis on ette võetud vähemkindlustatud inimeste olukorra parandamiseks, on kindlasti vajalikud ja õiged,» lisas ta.

Ettevõtetele on aga  oluline leida täiendavaid võimalusi, kuidas olla senisest tõhusamad, kuna palgakasv jätkub. Pikas perspektiivis on kindlasti edukad need, kes investeerivad uuenduslikesse ja tarkadesse tehnoloogiatesse. «Investeeringute tegemiseks on aeg kindlasti soodne,» arvas Laugus.

«Kaubamaja vaatab samuti julgelt tulevikku ja sellel aastal on paljud meie tegevused seotud uue Tallinna Kaubamaja müügimaja projektiga. Loodame siin juba üsna pea jõuda arhitektuurikonkursini ja sealt edasi juba järgmiste konkreetsete sammudeni,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles