Eesti firmad Venemaal näevad uusi võimalusi (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootor Grupi omanik Hugo Osula.
Mootor Grupi omanik Hugo Osula. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Venemaal esineb äriajamisel palju bürokraatlikke takistusi ja majandussanktsioonid annavad endiselt tunda, peavad sealsel turul kanda kinnitanud Eesti ettevõtjad möödunud aastat stabiliseerumise aastaks ja nii mõnedki kavatsevad uuel aastal idanaabri juures laieneda.

Kõige jõulisemalt on Venemaal viimasel ajal investeerinud AS Ecomet Invest, kes avas augustis Loode-Venemaal Slantsõs 32 miljonit eurot maksma läinud pliiakude ümbertöötamise tehase. «Kuigi tehase ehitamine ja avamine venis, on see praeguseks osalise koormusega käivitunud ja uuel aastal kahekordistame tootmisvõimsuse,» ütles Ecomet Investi juht Aare Männa.

Tehase rajamine vältas kokku koguni kaheksa aastat. «Ütleme nii, et venelased armastavad teha kõvemaid seadusi kui Euroopas ja eriti ehituse alal on palju aknaid, mis eeldavad teatud tegevusi,» rääkis Männa, vihjates korruptsioonile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles