Innovatsiooniaasta 2016. Pangajuht Erki Kilu: tuleb viipemaksete aasta

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu tegi sel aastal esimese makse viipemaksekaardiga
LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu tegi sel aastal esimese makse viipemaksekaardiga Foto: Aivar Pau

Palusime Eesti tuntud innovatsioonitegelastel avaldada oma mõtteid teemal, mis võiks olla nähtus, trend või lahendus, mille realiseerumist või tohutut edasiarenemist nad peagi algaval aastal enim loodavad. Avaldame sel nädalal igal keskpäeval ühe neist.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnumid algavaks aastaks:

2017. aastal peaks hakkama esimesed pangad Euroopas pakkuma reaalajas euro-makseid. Suurem läbimurre selles osas jääb nii Euroopas kui ka Eestis siiski 2018. aastasse.

Usun, et järgmine aasta kujuneb Eestis viipemaksete aastaks. Viipemaksetest võiks saada uus standard väiksemate kaardimaksete tegemisel. Uusi viipekaarte väljastavad pangad praegu täie hooga ja ka suur osa terminale on selle jaoks juba ära seadistatud.

Loodan, et viipemakse maksimaalne piir 10 eurot tehingu kohta saab järgmisel aastal suurendatud, mis annaks oluliselt parema eelduse viipemaksete populaarsemaks muutumisele.

Huvitav on näha, mis saab Telia poolt arendatud m-Tasku lahendusest ja kuidas pangad seda kasutama saavad hakata. Kindlasti näeme Eestis järgmisel aastal pankade poolt pakkuma hakatavat uut klientide tuvastamise võimalust Smart ID ja videotuvastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles