Paltsi kuurordiarendus Krimmis on külmutatud (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts.
Tõnis Palts. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Ettevõtja Tõnis Paltsi suur plaan rajada Musta mere äärde Balaklavasse 170 miljoni euro eest puhkeala on sealse bürokraatia tõttu sisuliselt külmutatud.

Palts ostis Balaklavas maatüki 2006. aastal, kulutades sellele 10 miljonit dollarit. Detailplaneering saadi valmis 2010. aastal ning alates 2013. aastast hakkas Palts aktiivselt otsima Euroopa ja Aasia investoreid, kes oleksid nõus koos temaga Balaklava Blue nimelise kuurordi ehitamise alla panema suurusjärgus 200 miljonit dollarit ehk 170 miljonit eurot.

Takistused hakkasid ilmnema pärast Krimmi poolsaare üleminekut Venemaale 2014. aastal. Palts rääkis, et ta on praeguseks juba poolteist aastat tegelnud vara ümberregistreerimisega Ukraina registrist Venemaa registrisse, mis on lõputult bürokraatlik protsess. «Seetõttu on projekt sisuliselt külmutatud seoses seadusandliku keskkonna muutusega,» märkis ta.

Lisaks maadleb Palts ka Venemaa kaitseministeeriumiga, kes soovib maatükki enda kätte saada. «Kaitseministeerium on lasknud tuua juurde üha enam dokumente, lastes meil tõestada, et me ei ole seda maad varastanud,» kirjeldas ettevõtja sealset asjaajamist.

Küsimuse peale, millal võiks Venemaa ametkondadega asjad joonde saada ja puhkeala arendamisega pihta hakata, vastas Palts, et optimistliku stsenaariumi kohaselt aasta pärast.

Postimees on varem kirjutanud, et 2015. aasta sügisel kaebas Paltsi Krimmi-firma Kaskad Investments Sevastopoli linnavalitsuse kohalikku arbitraaži. Palts soovis kohtus tõestada, et endine sõjaväelinnak ei saanud kuidagi kuuluda Sevastopoli linna omandusse ja seega ei saanud linnavõimud seda ka üle anda kaitseministeeriumile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles