Turgudel olid tugevad närvid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silver Alt

Kui miljardärist investor Carl Icahn nägi pärast Donald Trumpi valimisvõitu, et Ameerika Ühendriikide aktsiafutuurid (tulevikutehingud, millega kaasneb kohustus osta või müüa vara kindlal ajal kindla hinnaga) kukuvad, lahkus ta valitud presidendi võidupeolt varakult, et osta miljardi dollari väärtuses USA ettevõtete aktsiaid. Mõni nädal hiljem ütles ta telekanalile CNBC, et kahetseb ainult seda, et rohkem ei ostnud.

Icahn on Warren Buffetti ja George Sorose kõrval üks maailma tuntumaid investoreid. 21. detsembril teatas kolme nädala pärast ametisse astuv Trump, et nimetab Icahni oma regulatsioonide reformi erinõunikuks.

Kohe pärast Ühendriikide presidendivalimiste tulemuste teatavaks saamist oli turgude reaktsioon ülinegatiivne, et mitte öelda paaniline. Nagu öeldud, USA aktsiaturgude futuurid reageerisid sellele viie- ja enamaprotsendilise kukkumisega, aga paanika kestis vaid mõni tund. Wall Street avanes järgmisel päeval juba väikeses, päeva lõpuks aga korralikus plussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles