Swedbank: uusi ettevõtteid luuakse poole rohkem

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

1. jaanuarist jõustusid äriseadustiku muudatused, mis on kaasa toonud võimsa kasvu uute ettevõtete loomises - võrreldes eelmiste kuudega luuakse uusi ettevõtteid ligi poole võrra rohkem, teatas Swedbank.


Swedbanki väikeettevõtete finantseerimise osakonna juhataja Krõõt Kilveti sõnul on võimsa kasvu taga eelkõige äriseadustiku muudatus, mille järgi on võimalus asutada osaühing sissemakset tegemata.

«Eestis oli juba varem ettevõtet luua väga lihtne, kuid nüüd on see muudetud inimestele veelgi kiiremaks ja alguses on see ka suuremate rahaliste kuludeta. Ma usun, et paljud seni kõhelnud inimesed said just sellest tõuke luua oma ettevõte,» märkis Kilvet.

Äriregistri andmetel registreeris möödunud aastal ligi 19 500 ettevõtjast (koos FIE-dega) ca 17 000 (ca 87 protsendi) läbi ettevõtjaportaali.

Rahalise sissemakse kaotamine tõstis ettevõtete loomise 900 ettevõttelt möödunud aasta detsembris ligi 1750 ettevõtteni selle aasta jaanuaris ja ligi 1400 ettevõtteni veebruaris, mis teeb keskmiselt 45 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal ajal.

Alustavatest ettevõtetest ca 70 protsenti valib oma finantspartneriks Swedbanki.

«Huvitav fakt on veel see, et Maailmapanga koostatud uurimuse järgi on Eesti eelmise aasta lõpu seisuga maailmas 17. kohal ettevõtete loomise ja ettevõtluse keskkonna lihtsuse järgi,» lisas Kilvet.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles