Skype'i käive Eestis vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti kontor Tallinnas Mustamäel.
Skype Eesti kontor Tallinnas Mustamäel. Foto: Toomas Huik

Skype Technologies OÜ käive vähenes mullu 5,6 protsenti 35,7 miljoni euroni, ettevõtte jõudis samas 3,2 miljoni euro suurusesse puhaskasumisse, tunamullu oli Skype'i Eesti ettevõte 2 miljoni euroga kahjumis.

Ettevõtte keskmine töötajate arv oli mullu 311, vähenedes aastaga 47 võrra. «Viimase nelja aasta jooksul seoti mitmed Skype Grupi tugitegevused Microsofti keskseste tugiüksustega, mis kahandasid Skype Technologies OÜ keskmist töötajate arvu möödunud majandusaastaga võrreldes 47 töötaja võrra,» seisab majandusaasta aruandes.

«Tarkvaraarendusega tegelevate töötajate arv jäi samaks. Ettevõte ei plaani 2016.–2017. majandusaastal töötajate arvu olulist muutust,» lisas ettevõte. Töötajate palgakulu koos maksudega oli mullu 21,7 miljonit eurot, vähenedes aastaga 5,2 protsenti.

Skype plaanib mulluse majandusaasta eest maksta 4,5 miljonit eurot dividendideks.

Ettevõtte omanikfirma on Luksemburgis asuv Skype Technologies S.a.r.l., mis omab 100 protsenti Skype Technologies OÜ aktsiatest. 13. oktoobril 2011. aastal omandas Microsoft kõik selle emafirma Skype Global S.a.r.l. aktsiad. Skype tegutseb praegu Microsofti allüksusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles