Eesti põtkib leedukate LNG-terminalile vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) energeetika asekantsleri Ando Leppimani sõnul pole Eestil praegu veendumust, et Klaipeda LNG-terminal on soodsam kui LNG-terminal Paldiskis; Leedu aga sooviks oma projektile Eesti toetust.

«Eesti on lähtunud seisukohast, et LNG-terminalide rajamist gaasitariifi kaudu toetada ei soovi. Regionaalne LNG-terminal peaks tekkima lähtudes turuloogikast. Sealjuures on regionaalse LNG-terminali rajamiseks nähtud ette ka võimalus taotleda Euroopa Liidu kaasfinantseerimist,» ütles Leppiman BNSile.

«Selleks, et leida pikaajaliselt meie turule kõige konkurentsivõimelisem lahendus, tuleb hinnata, kas Leedu terminal on soodsam kui regionaalne LNG-terminal Paldiskis. Täna meil selline veendumus puudub,» sõnas ta.

Valitsuse tegevusprogramm peab Leppimani sõnul oluliseks regionaalse LNG-terminali rajamist Eestisse. «Paldiski LNG- terminali rajamiseks on esitatud taotlus investeeringuabi saamiseks käimasolevasse Euroopa Ühendamise rahastu taotlusvooru,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles