Vaata, kes maailma esirikkuritest suurendas tänavu oma varandust kõige enam (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Bloombergi andmetel kasvatas käesoleval aastal oma varandust kõige enam investor Warren Buffett, kes naases maailma rikkaimate inimeste edetabelis teisele positsioonile.

Täpsemalt suurenes Omaha Oraakliks kutsutud Buffetti varandus tänavu lausa 11,8 miljardit dollarit, küündides eilse seisuga 74,1 miljardi dollarini. 

Ka tarkvarafirma Microsofti asutaja Bill Gatesi jaoks oli 2016 tulemuslik aasta. Tema varandus suurenes napilt alla 10 miljardi dollari 91,5 miljardi dollarini, millega ta hoiab jätkuvalt pika vahemaaga maailma rikkaima inimese tiitlit.

Väga edukas oli aasta ka USA naftaärimehele Harold Hammile, kes kahekordistas oma varanduse 15,3 miljardi dollarini, tõustes maailma esirikkurite seas 53. kohale.

Veidi alla 8 miljardi dollari võrra paisus veebikaubamaja Amazon asutaja ja tegevjuhi Jeff Bezose varandus. Ta asub 67,2 miljardi dollariga maailma esirikaste seas neljandal kohal.

Tänavu kõige enam oma varandust kasvatanud miljardäride esiviisikusse mahtus lisaks neljale ameeriklasele ka üks prantslane. Luksuskaupade moguli, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton nõukogu esimehe Bernard Arnault varandus on 2016. aastal suurenenud umbkaudu 7 miljardit dollarit 38,9 miljardi dollarini, millega ta hoiab maailmas jõukuselt 13. inimese positsiooni.

Kokku suurenes Bloombergi andmetel maailma 500 rikkaima inimese varanduse väärtus tänavu 237 miljardi dollari võrra.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles