Toomas Tooli süüasi läheb riigikohtusse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool
Toomas Tool Foto: Liis Treimann

Prokurör Maria Sutt saatis riigikohtule kassatsiooniteate, mis tähendab, et ta kavatseb ärimees Toomas Tooli õigeksmõistva otsuse edasi kaevata.

 Tallinna ringkonnakohus avalikustas esmaspäeval otsuse, millega jättis jõusse maakohtu õigeksmõistva otsuse. Prokurör süüdistab Tooli ja SEB endist maaklerit Karoly Kirberit börsimanipulatsioonis.

«Prokurör taotleb kriminaalasja tagastamist Harju maakohtule, sest ei nõustu kohtu seisukohtadega materiaalõiguse kohaldamisel,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Multimiljonär Toomas Tool koos endise SEB börsimaakleriga said 2009. aasta sügisel eile Eesti majandusajaloos enneolematu süüdistuse: nad müüsid börsil Arco Vara aktsiaid, surudes seda aina odavamaks. Väidetavalt kuritegelikud tehingud toimusid 2009. aasta suvel, mil Tool püüdis saada täielikku kontrolli Arco Vara üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles