Ossinovski tahab kehtestada järelevalve võitlemaks palgalõhe vastu (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski soovib anda tööinspektsioonile volitused järelevalve tegemiseks naistele ja meestele sama või võrdväärse töö eest makstavate palkade ja hüvitiste üle; inspektsioon saab ka õiguse teha ettekirjutus vastava auditi tegemiseks ja selle täitamata jätmisel sunniraha määramiseks.

Soolise võrdõiguslikkuse seaduse muutmisega on kavas kehtestada riiklik ja haldusjärelevalve naistele ja meestele sama või võrdväärse töö eest makstava tasu võrdsuse põhimõtte üle, viia seadusesse sisse sama või võrdväärse töö definitsioon ning täpsustada soolise võrdõiguslikkuse seaduse asjakohast kehtivat regulatsiooni, eesmärgiga toetada nii võrdse tasu maksmise kohustuse järgimist kui loodavat järelevalvet, selgub Ossinovski plaanist.

Sotsiaalministeeriumi eestvedamisel on plaanis tööandjatele ja tööinspektoritele koostada tööde hindamise ja võrdlemise juhend. Lisaks plaanitakse anda tööinspektsioonile nii õiguslikud kui tehnilised võimalused järelevalve esimese etapi teostamiseks niinimetatud kontaktivaba eelkontrolli ehk seirejärelevalvena.

Kontaktivaba järelevalve käigus teeb tööinspektsioon esmase kontrolli tööandjate poolt riigile töötajate kohta juba esitatud andmete põhjal. Andmed, mille põhjal esmane analüüs tehakse, annab maksu- ja tolliamet (MTA), mis juba tööandjatelt vajaliku teavet kogub. Põhimõtteline kokkulepe maksuameti, sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi vahel on andmekorjeks olemas.

Tööinspektsioonile antakse lisaks kontaktivabale järelevalvele õigus teha 10 ja enama töötajaga tööandjale ettekirjutus viia läbi naiste ja meeste võrdse palga audit, kui ametil tekib kontaktivaba järelevalve teostamise käigus kahtlus, et tööandja tegevus on diskrimineeriv.

Võrdse palga audit on tööandjapõhine naiste ja meeste palkade, töötasude ja muude tööga seonduvalt makstavate tasude ning nende maksmise korralduse ja praktikate analüüs. Audit aitab Ossinovski hinnangul muuta palgasüsteeme läbipaistvamaks, mis aitab omakorda kaasa palgalõhe vähenemisele ning tööandjatele võimaluse tuvastada oma palgasüsteemide puudujäägid.

Ettekirjutuse täitmata jätmise puhuks on plaanis seadusesse sisse viia ka rakendatava sunniraha ülemmäär 9600 eurot. Sunniraha hoiatus tehakse ainult nende rikkumiste kõrvaldamise tagamiseks, mille puhul võib eeldada, et ettekirjutuses toodud kohustused jäetakse tähtajaks täitmata.

Arvestades Eesti elanike üldiselt pigem madalamat teadlikkust soolise võrdõiguslikkuse küsimustes ning piiratud võimekust ja/või valmidust oma õiguste kaitseks aktiivselt tegutseda, samuti asjaolu, et enamike inimeste palgad ei ole avalikud, paljude tööandjate palgasüsteemid on läbipaistmatud, palkade kujundamisel on jätkuvalt suur roll individuaalsetel palgaläbirääkimistel ning faktipõhist infot naiste ja meeste palkade võrdsuse kohta omab vaid väike osa tööandjatest, ei taga praegune regulatsiooni ministri hinnangul võrdse palga põhimõtte rakendumist.

Ossinovski hinnangul on antud meetmed vajalikud, kuna naiste ja meeste palgalõhe on Eestis pidevalt püsinud üle 20 protsenti. Mullu oli see statistikaameti andmetel 22,2 protsenti.

Kuna soolise palgalõhe kujunemisel mängivad rolli paljud tegurid, viitab palgaerinevuse suurus naiste ja meeste erinevale olukorrale tööurul ning ühiskonnas laiemalt. Ühelt poolt tähendavad naiste madalamad sissetulekud seda, et naiste ja meeste kasutada on erineval hulgal ressursse. See toob omakorda kaasa sotsiaalseid probleeme.

Kuigi soolise diskrimineerimise keelab soolise võrdõiguslikkuse seadus, esineb selle rakendamisel Ossinovski sõnul mitmeid puudujääke. Samuti ei kogu organisatsioonid piisavalt andmeid töötajate palga või töötasu kohta ega teavita töötajaid soolise võrdõiguslikkusse seaduse garanteeritud õigustest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles