Skeleton Technologies Groupi käive kasvas mullu seitse korda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologies avas uue supekondensaatorite liini.
Skeleton Technologies avas uue supekondensaatorite liini. Foto: Sander Ilvest

Superkondensaatoreid tootva OÜ Skeleton Technologies Group konsolideeritud käive oli mullu 432 000 eurot, kasvades aastaga seitse korda, firma ärikahjum suurenes samas 2,8 korda 2,1 miljoni euroni.

Firma müügist enamus ehk 400 000 eurot toimus mullu Prantsusmaale. Ettevõtte palgakulu oli mullu miljon eurot, kasvades aastaga 7,9 korda. Ettevõtte töötajate arv kasvas samal perioodil 17 võrra 44 inimeseni.

«2016. aastal on kaasatud investeeringud Malaisia riskikapitali fondilt ning samuti olemasolevatelt investoritelt, millega on kaetud finantseerimise vajadus kuni 2017. aasta teise kvartali lõpuni,v seisab ettevõtte majandusaasta aruandes. Augustis kirjutas BNS, et Skeleton Technologies sai 13 miljoni euro suuruse investeeringu, mille juhtinvestor oli Malaisia riskikapitalifirma FirstFloor Capital.

Investeering toetab Skeletoni plaani käivitada järgmine kasvufaas, toomaks grafeenil põhinevad superkondensaatorid kõrgtehnoloogiasektorist üldisele turule. Koos seniste investorite Up Investi ja Harju Elektriga on firmasse praeguseks paigutatud 26,7 miljonit eurot, teatas firma. Senised investorid osalesid ka selles investeeringuvoorus.

Ettevõte ostis mullu 192 000 euro eest juhtimisteenust sisse.

Kontserni kuulub kolm tütarettevõtet: superkondensaatorite koostele ning teadus- ja arendustegevusele keskenduv Skeleton Technologies OÜ, Skeleton Technologies OY Soomes ning elektroodi masstootmiseks loodud Skeleton Technologies GmbH Saksamaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles