Heiti Hääl: käärid naftahinna ja kütusehinna tõusu vahel tulenevad maksudest (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: ÄRIPLAAN 2014 :TALLINN, EESTI 24SEP14.
Äriplaan 2014 konverents. Heiti Hääl.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: ÄRIPLAAN 2014 :TALLINN, EESTI 24SEP14. Äriplaan 2014 konverents. Heiti Hääl. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Alexela omanik Heiti Hääl selgitas telesaates «Ringvaade», et käärid naftahinna ja kütusehinna tõusu vahel tulenevad Eestis maksudest, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuigi võrreldes 2009. aasta tippajaga on nafta hind praegu imeodav, siis viimaste kuude võrdluses on hinnatõus olnud siiski üle 10 protsendi.

Vastates saatejuhi kommentaarile, et kütuse hind praegu on peaaegu sama nagu naftahinna tippajal, mil see oli 140 dollarit barreli kohta, selgitas Hääl, et käärid tulenevad maksudest.

«Käärid on selles, mis oli aktsiisimaks ja käibemaks siis ja mis nad on täna ehk valdava osa nendest kääridest katab Eesti maksutõus. Selles mõttes jõuline maksutõus on langenud heasse aega, kus nafta ise on olnud odav, mistõttu seda on olnud tarbijal oluliselt kergem taluda ja samas riik on oma tulusid selle najal suurendanud,» rääkis Hääl.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles