LHV: Olympicu neljanda kvartali tulemus jäi ootustele alla

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Vaikla.
Nils Vaikla. Foto: Erakogu

Olympic näitas neljandas kvartalis tänu suurenenud hasartmängukulutustele juba kahekohalist käibekasvu numbrit, mis vastas meie ootustele, kuid kvartali kasumi piirimaile jäänud kogutulemus tuli alla meie prognooside, lausus LHV Panga analüütik Nils Vaikla.

Vaikla sõnul kasvas ettevõtte käive eriti jõudsalt Lätis, Slovakkias ja Valgevenes, kuid ka Poolas, mis on seni pikalt languses olnud.

Vaikla sõnul mõjutasid Olympicu kasumlikkust tugevalt pigem ühekordse iseloomuga faktorid, mis viisid Poola ja Rumeenia ärisegmendi sügavasse miinusesse. Poola kasumlikkust nõrgendas varade allahindlus ja kahjumliku rendilepingu eraldise kulud. Rumeenia segmenti on Vaikla sõnul kogu aeg iseloomustanud väga kõikuvad äritulemused. «Sel põhjusel jäi Olympicu 18 protsendiline EBITDA (kasum enne intresse, makse ja amortisatsiooni-toim.) marginaal meie oodatud 25 protsendile tublisti alla, tõdes Vaikla. Kvartali puhaskasumiks ootas LHV 2,7 miljonit eurot.

Kiirelt kasvava käibe, ettevõttes toimunud muutuste tulemusena oluliselt tõusnud efektiivsuse ja positiivses suunas liikuva üldise makrokeskkonna toel ootame järgnevatel kvartalitel Olympicult kasumlikkuse paranemist.

LHV soovitus  Olympicu aktsiale on  «neutraalne».

Olympicu aktsia hind on täna Tallinna börsil langenud 2,94 protsenti 1,62 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles