Korteriostjad eelistavad renoveeritud maju

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Korteriühistute liidu hinnangul tunnevad korteriomanikud järjest suuremat huvi elamu üldise seisukorra ja selle parandamise vastu ning ostjad eelistavad korterit renoveeritud elamus.


Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul võib elamispinna ostul hinnavahe olla sadu eurosid ruutmeetrilt renoveeritud elamu kasuks.

«Ollakse nõus pigem ostma kallimalt korterit renoveeritud majas, kui odavat korterit elamus, mille seisukord on kehv,» nentis Mardi.

«Juba praegu võib suurte renoveeritud kortermajade trepikodades kohata hulgaliselt kuulutusi, milles soovitakse just seal majas korterit osta, nii et nõudlus ületab pakkumise.»

Mardi sõnul on koduostu puhul tegemist inimese jaoks väga tähtsa investeeringuga ning loomulikult soovib ta teada, et see on parim.

«Lisaks sellele, et renoveeritud korterelamus on soojaarved rohkem kui poole võrra väiksemad, on seal ka suurepärane sisekliima ning kõik elamisväärseks eluks vajalik tagatud.»

Alates mullu septembrist saavad korteriühistud või -ühisused taotleda Kredexist kuni 35 protsendi ulatuses korterelamute rekonstrueerimistoetust, mille abil saab vähendada näiteks renoveerimislaenu omafinantseeringut.

Detsembri lõpu seisuga on toetuse positiivse otsuse saanud juba 50 korterelamut kogusummas ligi 14 miljonit krooni ehk 886 tuhat eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles