Volkswagen ostab USAs tagasi veel 80 000 autot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen.
Volkswagen. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Saksamaa autokontsern Volkswagen nõustus USAs laiendama oma tagasiostuprogrammi veel miljardi dollari võrra, varemteatatule lisaks ostetakse omanikelt tagasi 80 000 moonutatud heitgaasinäitajatega autot, kirjutab Reuters.

Kokkulepe katab lisaks Volkswageni nimibrändile ka Audi ja Porsche luksusautosid. Kokku on heitgaasiskandaal Saksa autokontsernile USAs maksma läinud juba 17,5 miljardit dollarit. See summa võib veel aga kasvada, kuna kõik föderaalsed ja osariigipõhised uurimised pole tänaseks veel lõppenud.

Volkswagen tunnistas eelmise aasta septembris, et on kasutanud spetsiaalset ametlike testide ajal heitgaasinäitajaid moonutavat tarkvara 475 000 USAs müüdud kaheliitrise diiselmootoriga autos. Hiljem tuli välja, et sama tarkvara kasutati ka kolmeliitriste autode puhul. Kogu maailmas küündib heitgaasiskandaalist puudutatud autode arv 11 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles