Potisepp: EFSA hinnang on Südamejuustu ekspordile tagasilöök

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Postimees/Scanpix

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp tõdes, Euroopa toiduohutusameti (EFSA) E-Piima Südamejuustu kasulikule toimele antud hinnang on kurb tagasilöök, mis mõjutab ka ettevõtte eksporti.

Potisepa sõnul on Südamejuust olnud toiduainetetööstuse innovatsiooni kõrgem pilotaaž.

«Tervislikkus on tugev turundusargument ning suur lisandväärtus tootele,» lausus Potisepp. Ta lisas, et E-Piimal ei ole teist võimalust kui bakteri toime tõestamiseks uuringutega jätkata.

«Kui ettevõte on sellesse investeerinud viis miljonit krooni ning EAS teist sama palju, siis usun, et nad jätkavad uuringutega,» lausus Potisepp.

E-Piima väitel aitab Südamejuustu regulaarne tarvitamine vähemalt kolme nädala jooksul vererõhku alandades hoida südame ja südame-veresoonkonna tervist. Selline toime tuleneb firma kinnitusel juustule lisatud Tensia bakterist (Lactobacillus plantarum Tensia). Euroopa toiduohutusameti (EFSA) hinnang tõmbab aga senisele tunnustusele kriipsu peale – ameti teadlastekogu arvates ei pea juustu kasulikku toimet kinnitavad uuringud vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles