Itaalia tahab laenata pangapäästeks 20 miljardit eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte dei Paschi panga peakorter Sienas.
Monte dei Paschi panga peakorter Sienas. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia valitsus soovib saada parlamendilt loa võtta kehvas seisus pankade päästmiseks 20 miljardi euro suurune laen, kirjutab Bloomberg.

Itaalia panganduskriisi keskmes on maailma vanim seni tegutsev pank Monte dei Paschi di Siena. Selle tegevjuht Marco Morelli üritab enne aasta lõppu leida investoreid, kes aitaks suurendada panga kapitali vähemalt 5 miljardi euro võtta. Juhuks, kui ta oma ponnistustes läbi kukub, on Itaalia uue peaministri Paolo Gentiloni valitsus loonud kava selleks, et riigi võlakirjade müügi abil panka raha ise süstida.

Itaalia pangandussektor on koormatud 360 miljardi euro väärtuses halbade laenudega. Monte Paschi rekapitaliseerimise ebaõnnestumine oleks kogu sektorile tõsine hoop.

Alates 2009. aastast on Monte Paschi erinevatesse päästepakettidesse paigutatud juba 4 miljardit eurot maksumaksjate raha, lisaks ka erainvestorite poolt 8 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles