Danske langetas Eesti tänavuse majandusprognoosi 1,2 protsendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki peakontor Riias.
Danske Banki peakontor Riias. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Danske Bank langetas Eesti majanduse tänavuse kasvuprognoosi 1,2 protsendile, novembris hindas pank sisemajanduse koguprodukti (SKP) tõusu 1,8 protsendile.

«Meie ootuste kohaselt jääb Eesti SKP kasv neljandas kvartalis 1 kuni 1,5 protsendi kanti. Seega prognoosime, et 2016. aastal tervikuna kasvab SKP 1,2 protsenti,» kirjutas Danske Banki Balti peaanalüütik Rokas Grajauskas panga majandusülevaates.

Seoses jõulisema investeerimise ja ekspordikasvu mõningase kiirenemisega peaks majanduskasv 2017. aastal Danske hinnangul kiirenema. Täpset kasvuprognoosi pank aga välja ei too.

«Eesti eksport on tänavu üles näidanud paindlikkust ning tugevust. Kaupade eksport kasvas kolmandas kvartalis 6,5 protsenti, samal ajal kui import kasvas üksnes 1,4 protsenti,» märkis Grajauskas ja lisas, et see parandas ka Eesti kaubandusbilanssi.

Pärast Venemaa impordimahtude kasvu augustis hakkas jõudu koguma ka Eesti eksport Venemaale; ehkki augustis oli kasv veel negatiivne, suurenes eksport Venemaale septembris eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15,5 protsenti, seisab Danske majandusprognoosis.

Kogu maailma majanduskasvuks hindab Danske Bank 2017. aastaks 3,5 protsenti, see on 0,1 protsendipunkti võrra parem kui panga varasem hinnang. Järgmise aasta peamised ohud on Danske Banki hinnangul poliitilist laadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles