Soome Silmäasemaga ostis Tallinna Optika kauplusteketi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prillid. Foto on illustatiivne.
Prillid. Foto on illustatiivne. Foto: Toomas Tatar

Tallinna Optika OÜ asutaja Kalev Klais müüs ettevõtte Soome optikaketile Silmäasema  Fennica  Oy. Plaanide kohaselt jõustub tehing 2. jaanuaril 2017.

Kaheksa kauplusega Tallinna Optika esindustest kolm on Tallinnas ja ülejäänud Tartus, Pärnus, Viljandis ning Tapal. Ettevõttel on kokku 34 töötajat, neist silmaarste kümme.

«Silmäasema on ainuke ettevõte Soomes, kus on ühendatud kõik silmade tervisega seotud oskused, optikutest tippkirurgideni, ühte teenusteahelasse ning Tallinna Optika jaoks on liitumine suurepärane võimalus oma äritegevuse arendamiseks,» ütles Kalev Klais.

Silmäasema on  Soome turul tegutsenud üle 40 aasta. 2016. aastal avas Silmäasema 14 uut esindust. Lisaks on Silmäasema omandanud sel aastal kuus ettevõtet. Sel viisil on ketti lisandunud kümme optikakauplust ja üks silmahaigla. Kokku on Silmäasemal nüüd üle 150 esinduse, millest silmahaiglaid on 13.                            

Alates 2. jaanuarist 2017 asub Tallinna Optika juhatuse esimehe kohale Silmäasema rahvusvahelise äritegevuse juht FM, MBA Vesa Punnonen. Tallinna Optika senine juhtkond jätkab oma ülesannetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles