Tartu Mill: maksudega sahkerdas endine töötaja (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Mill
Tartu Mill Foto: Sille Annuk

Ettevõtte kinnitusel ei ole nad maksupettustest kasu saanud ning on valmis oma õigusi kohtus kaitsma.

Alates 2013. aastast on kriminaalmenetluses kasutatud massiivselt jälitustegevust ja kontrollitud erinevaid võimalikke versioone ning leitud, et kuritegeliku ühendusega oli seotud üks Tartu Mill AS-i endine töötaja. «Uurimine ei tuvastanud, et Tartu Mill AS oleks kuulunud kuritegelikku ühendusse, ega ka seda, et ettevõttel oleks olnud võimalik omistada majanduslikku kasu,»  rõhutas Tartu Mill AS-i õigusnõustaja Ivo Raudjärv.

Raudjärv lisas, et ettevõte on osutanud uurimise raames igakülgset kaasabi, kuid kahetsusväärselt on jäänud uurimise poolt tähelepanuta mõned Tartu Mill AS-i tähelepanu juhtimised.

«Tartu Mill AS ei pea esitatud süüdistust põhjendatuks ning on valmis oma õigusi kohtus kaitsma,» sõnas Raudjärv, lisades, et kogu see protsess on tekitanud ettevõttele nii maine- kui ka finantskahju.

Lõuna Ringkonnaprokuratuur süüdistab ASi Tartu Mill käibedeklaratsioonides valeandmete esitamises, mille tulemusena jäi riigile laekumata käibemaksu summas 1 233 761 eurot. Süüdimõistmisel saab kohus ettevõttele määrata rahalise karistuse kuni 16 miljonit eurot.

Süüdistuse kohaselt esitas aktsiaselts Tartu Mill käibedeklaratsioonides valeandmeid 2012. aasta jaanuarist kuni 2013. aasta septembrini.

Maksuamet pidas 2013. aasta sügisel Tartu Mill AS-i arvelt kinni ka kogu riigile mittelaekunud maksuraha summa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles