Elektriauto toetusega riiki tüssanuid ootab toetuse tagasinõue (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eletriautod.
Eletriautod. Foto: Margus Ansu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tahab rikkumiste tõttu tagasiulatuvalt hakata tagasi võtma toetusi, mis on antud elektriaotode soetamiseks.

Selleks tegi ministeerium riigikogu keskkonnakomisjonile ettepaneku täiendada atmosfääriõhu kaitse seadust nii, et CO2- kvoodi müügist saadud tuludest antud toetusi saaks kehtetuks tunnistada ja tagasi nõuda.

Ettepanek on ajendatud rohelise investeerimisskeemi „Elektriautode toetus“ alusel antud toetuste nõuete rikkumistest. Toetuse tagasinõudmise otsuste tagasiulatuvalt sundtäidetavaks muutmisega loodab sihtasutus KredEx nõuete vastaselt kasutatud toetused tagasi saada.

Muudatusettepanek ei käsitle üksnes KredEx-i poolt jagatud toetuste tagasinõudmise otsuste sundtäidetavaks muutmist, vaid ka keskkonnaministri, rahandusministri ja sotsiaalministri määruste alusel ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse antud toetusi.

Riigikogu keskkonnakomisjon saatis ettepaneku teistele ministeeriumitele arvamuse avaldamiseks kolmapäeval.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles