Vähi: valitsuse tõttu kaotab Eesti kümneid miljardeid aastas

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Praeguse valitsuse vigade ja vastutöö tõttu on Eesti majandus kaotamas kümneid miljardeid aastas, leiab ekspeaminister ja ettevõtja Tiit Vähi.

Vähi väidab intervjuus Maalehele, et Eesti on muutumas riigiks, kus ettevõtluse alal ei sünni enam midagi põnevat ning erakonnad on seadnud end rahvast tähtsamaks.

«Mis muud kui autoritaarsusesse kalduv on riik, kus valitsuse tasemel otsustatakse, milline majandusharu on kahjulik ja milline kasulik,» märkis Vähi, lisades, et ei kavatse ise poliitikasse naasta.

Vähi sõnul oleks Eesti pidanud pärast NATO ja Euroopa Liiduga liitumist sõlmima piirilepingu ja normaliseerima suhted idanaabriga, kuid need strateegilised välispoliitilised eesmärgid ohverdati sisepoliitilise mudamaadluse nimel.

Ta heitis poliitikutele ette populismi, nimetades tänavust riigieelarvet ülesblufituks ja Vene-vaenulikkuse õhutamist samuti populistlikuks loosungiks.

«Kristiina Ojuland ja Marko Mihkelson kütavad juba praegu igal sammul üles russofoobiat, et sellel lainel europarlamenti valitud saada,» nentis Vähi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles