Kutsekoolis kohtub teismeline vanaemaga

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom.
Pildil Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom. Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel õppeaastal oli kutsekoolis sotsiaalteenuste erialadel õppijaist vaid kolmandik nooremad kui 30-aastased. Keskkonnakaitse ja põllumajanduse erialadel olid alla 30-aastased umbes pooled õppuritest. Tänapäeval on pigem erandlik, kui inimene töötab ühes ja samas ametis kogu elu – nii esindavadki teise ja kolmanda ringi õppijad suundumust, et tööelu kestel vahetatakse eriala mitu korda. Pealegi on värskeid koolilõpetajaid aasta-aastalt lihtsalt vähem.

«Paljud omandavad juurde teise ameti, õpivadki mõttega teha põhitöö kõrvalt veel midagi, aga hoopis erinevat. Paljud tulevad end oma erialal täiendama – tihti on oma põhitööle satutud nii, et korralik erialane ettevalmistus puudub,» kommenteeris Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom.

Tallinna majanduskoolis, kus kaks kolmandikku õppest toimub õhtuti või tsüklite kaupa, on kõige eakamatel õpilastel olnud vanust veidi üle 60 eluaasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles