Telia juhtimises toimuvad suured muudatused, eestlasest tippjuht kaotas töökoha (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Laid
Valdur Laid Foto: Andres Haabu

Rootsi telekomikontsern Telia teatas täna, et viib järgmise aasta 1. jaanuarist läbi mitu juhtimist ja struktuuri puudutavat muudatust.
 

Telia Norra esindus ning Soomes tegutsev Sonera jagatakse uuest aastast kaheks grupi juhtimises eraldi esindatud üksuseks. Norra üksuse juhiks saab Abraham Foss ning Sonera üksuse uueks juhiks saab Norra telekomifirmas Telenor asepresidendi ametit pidanud Stein-Erik Vellan, kes asendab eestlast Valdur Laidi. Foss ja Vellan saavad ka Telia grupi juhatuse liikmeks.

Valdur Laid asus Soneras tööle 2012. aasta veebruaris, juhiks nimetati ta 2014. aasta aprillis. Varem on ta töötanud juhtivatel kohtadel Elionis, Microlinkis ja Eesti Pangas.

Telia meediasuhete juhi Raigo Neudorfi kinnitusel Telia Eesti kohapealses juhtimises või organisatsioonis selle sammuga otseselt midagi ei muutu.  «Pigem on tegu struktuurse muutusega grupi tasandil, mille eesmärgiks on parandada Telia Company ärifookust erinevatel turgudel, kiirendada otsustusprotsesse, suurendada läbipaistvust ning paremini läbi viia erinevaid muutusi,» kommenteeris ta.

Osana muutustest Telia Company juhatuses  tuuakse ka Eesti, Leedu ja Taani turud ühise klastri alla. «Eelkõige tähendab see lihtsalt sisemist koordinatsiooni antud klastri kaudu, mille eesotsas on TC juhatuse liige Henriette Wendt,» lisas Neudorf.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles